Man smokkelt vier Afghaanse jongens

Gepubliceerd op: 29-7-2010

Op verdenking van mensensmokkel is onlangs een 21-jarige Afghaanse man uit Antwerpen aangehouden op het politiebureau in Geldrop. Dat gebeurde nadat de auto die hij bestuurde eerder die nacht door de politie werd aangetroffen op de vluchtstrook naast snelweg A67, ter hoogte van Geldrop.

Behalve de bestuurder werden in en rond de auto nog vier jongens aangetroffen. De vier bleken vijftien en zestien jaar oud te zijn, afkomstig uit Afghanistan en niet in het bezit van een reisdocument. De bestuurder zei de jongens een lift te hebben gegeven. Toch moesten ze mee naar het politiebureau, waar het vermoeden rees dat het om mensensmokkel ging.

Uit onderzoek van de Vreemdelingenpolitie, Koninklijke Marechaussee en politieafdeling Geldrop-Mierlo-Nuenen bleek dat de jongens via een mensensmokkelorganisatie werden vervoerd. Ze kwamen uit Afghanistan, reisden vermoedelijk naar Duitsland en betaalden hiervoor.

De bestuurder is gisteren voorgeleid bij de Rechter Commissaris in Den Bosch en zit vast. De jongens hebben asiel aangevraagd en zijn overgedragen aan Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND).

Hoe groot de organisatie is die de jongens smokkelde, is nog niet bekend. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Bron : Eindhovens Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief