Nieuw VOA voertuig KMar

Gepubliceerd op: 18-8-2010

Het Team Verkeers Ongevallen Analyse Koninklijke Marechausseer heeft de beschikking gekregen over een nieuw, speciaal ingericht voertuig.

De vierwiel aangedreven Mercedes, type sprinter 519 CDI, is voorzien van dubbellucht, heeft een cilinderinhoud van 2987 cm3 en levert een maximaal vermogen van 191 PK (140kW). Het 4x4 voertuig voldoet aan de laatste stand van de techniek en aan de ARBO eisen van deze tijd. Eén van die eisen wasvoertuig KMar bus VOA dat niet meer op het dak mocht worden gestaan voor het maken van overzichtsfoto's ten behoeve van Verkeersongevallenanalyse (VOA).

Dit VOA-voertuig is uitgerust met een uitschuifbare mast met daarop gemonteerd lampen en een fotocamera. Deze mast kan met afstandsbediening uitgeschoven worden tot een hoogte van ongeveer vier meter en 360 graden draaien. De fotocamera zal worden voorzien van een WIFI verbinding met een computer.

Verder is dit voertuig voorzien van een kantoorruimte en een gescheiden materiaalruimte. Daarin is plaats voor de rollentestbank, garagekrik, statieven voor extra verlichting, aggregaat, compressor, geluidsmeter, remvertragingsmeter, weegplaten en overige gereedschappen waarmee technische onderzoeken gedaan kunnen worden en waarmee alle verkeerscontroles kunnen worden ondersteund.

Omdat er ook ongevallen met letsel en voertuigen gebeuren buiten de openbare weg, zoals op militaire (oefen) terreinen en het buitenland, werd gekozen voor een vierwiel aangedreven voertuig.

Bron : KMar magazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief