Deelname Koninklijke Marechaussee aan operatie Poseidon in Griekenland

Gepubliceerd op: 3-9-2010

De Koninklijke Marechaussee neemt van 1 september tot en met 20 oktober deel aan een groot aantal grenscontroles bij de Griekse eilanden.

De controles, onder de naam “Poseidon”, vinden plaats in het kader van Frontex, een EuropeesAfbeelding verwijderd samenwerkingsverband tussen de 25 Schengen-landen, waarin een gezamenlijke bijdrage wordt geleverd aan de bewaking van de buitengrenzen.

De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee (KMar) levert onder meer een Rigid-hulled inflatable boat (RHIB) ten behoeve van de grensbewaking bij het Griekse eiland Samos.

Daarnaast wordt, samen met de Zeehavenpolitie van het politiekorps Rotterdam Rijnmond, expertise geleverd voor de controle van documenten en het interviewen van illegale vreemdelingen.

Van 1 tot en met 15 september neemt een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht deel aan de controles. Aan boord gaan twee luchtwaarnemers van de KMar mee, om vanaf het eiland Kos het grensgebied te observeren en bijzonderheden aan de Griekse Kustwacht door te geven.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief