Taptoe valt niet in het water, ondanks regenbuitjes

Gepubliceerd op: 20-9-2010

Ook al vielen er enkele fikse regenbuien, het mocht de pret niet drukken. Vrijdagavond vormde het marktplein in Ede het decor van de jaarlijkse Airborne Taptoe. 'Bond of friendship' was het thema voor de vele muziekkorpsen die na elkaar speelden en marcheerden voor het publiek op de tribunes en de staanplaatsen.

De capaciteit van de tribunes was uitgebreid tot 2.400 zitplaatsen en er musiceerden alleen toporkesten. Uit Engeland was er the Band of the Parachute Regiment. De organisatie is trots dat er twee professionele militaire orkesten uit Nederland hun medewerking hadden toegezegd. Zowel het Trompetterkorps derAfbeelding verwijderd Koninklijke Marechaussee als het Fanfarekorps Nationale Reserve zetten hun beste beentje voor.

Als tweede buitenlands orkest kwam uit Polen het Orkiestra Garnizonowa Szczecina. De band komt dus uit de plaats Stettin in de provincie West Pommeren en zet de traditie voort van het muziekkorps van het twaalfde Poolse infanterie Regiment opgericht op 15 maart 1945. Alle 28 leden van deze band bleken uitstekende musici en de meeste van hen zijn afgestudeerd aan de Militaire Muziek Hogeschool in Gdansk.

In een Airborne Taptoe mocht natuurlijk ook de doedelzakmuziek niet ontbreken en traditioneel werd dat gedeelte prima verzorgd door de Pegasus - en Inter Scaldis Pipes & Drums. Ook was er een optreden van het Showorkest Irene uit Ede en gaf de 11 Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen een demonstratie.

Als extra onderdeel in het programma was dat ook het Enka mannenkoor medewerking verleende. Zo waren alle ingrediënten aanwezig voor een boeiend taptoeprogramma.

Bron : EdeStad.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief