Medailles voor inzet kleine missies

Gepubliceerd op: 18-10-2010

Zo’n 200 militairen afkomstig van alle vier de krijgsmachtdelen hebben vrijdag in Apeldoorn de Herinneringsmedaille Vredesoperaties ontvangen. Zij kregen het ereteken voor hun inzet tijdens verschillende kleinere missies in Europa, het Midden-Oosten of Azië.

Afbeelding verwijderdDe militairen maakten, al dan niet individueel, deel uit van kleinere internationale missies, zoals de Europese missies op de Balkan en de NAVO-trainingsmissie in Irak. Zij die als eenling werden uitgezonden voor een functie bij ISAF in Afghanistan werden eveneens onderscheiden. Deze categorie werkte bijvoorbeeld op de internationale staf in Kabul of Khandahar.

Thuisfront
Onder anderen commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal mr. Dick van Putten, commandant Commando DienstenCentra Marion Gout-van Sinderen en een aantal leden van de Vaste Kamercommissie Defensie reikten de medailles uit. Tijdens de ceremonie was ook speciale aandacht voor het thuisfront. Partners van de gedecoreerden ontvingen een zilveren roos en kinderen een herinneringsmedaillon.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief