Marechaussee houdt verdachten aan voor Wet Wapens en Munitie

Gepubliceerd op: 14-11-2010

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdag 12 november twee mannen aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. In de auto waarin de mannen reden werd een handvuurwapen met scherpe patronen gevonden.
 
MTV motorrijder Duitse grensTijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) werd op de Rijksweg A-2 in de gemeente Eijsden een personenauto gecontroleerd.

In de auto zaten twee mannen van respectievelijk 21 en 25 jaar. De 25 jarige man bleek bij controle in het bezit van de Belgische nationaliteit. Van de 21 jarige man konden de identiteit en de nationaliteit niet worden vastgesteld.
 
Bij een onderzoek in de auto werden het vuurwapen en de scherpe patronen aangetroffen. Beide mannen zijn hierop aangehouden en ingesloten. Zij zijn in verzekering gesteld. Na verhoor is 25 jarige man zaterdag in vrijheid gesteld, de 21 jarige zit nog in voorarrest.
 
De brigade Limburg Zuid van de Koninklijke Marechaussee stelt een verder onderzoek in naar het vuurwapen, maar ook naar de identiteit van de 21 jarige verdachte.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief