'Vertrek uit Afghanistan: Een missie op zich'

Gepubliceerd op: 15-11-2010

De foto-expositie 'Vertrek uit Afghanistan: Een missie op zich' is van 15 november tot en met 12 juni 2011 in het Legermuseum te zien. De fotoreportage van de Audiovisuele Dienst Defensie (AVDD) is grotendeels gemaakt door fotograaf Richard Frigge. Zijn foto’s brengen het vertrek van militairen en materieel uit Afghanistan in beeld.

Nederland heeft zijn taak in de provincie Uruzgan per 1 augustus 2010 beëindigd. Met het besluit de missie te verlaten kwam een enorme logistieke operatie op gang, in januari 2010 is de Redeployment Taskforce (RDTF) van 700 militairen geformeerd. Fotografen van de AVDD legden deze afsluitende fase van de missie vast. De selectie van veertig foto’s en een korte film geven een goed beeld van de taak.

Afsluiting van een serie
Met deze expositie brengt het Legermuseum de hedendaagse werkelijkheid van Nederlandse militairen aan het werk dichterbij, beelden die verhalen vertellen. In de afgelopen vier jaar heeft het museum diverse fotoreportages over het werk en leven in Afghanistan vertoond. Met Vertrek uit Afghanistan wordt deze reeks afgesloten.

Bron : Min. van Defensie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief