Voormalig voorzitter Veteraneninstituut ontvangt Ereteken voor Verdienste

Gepubliceerd op: 1-3-2011

Uit handen van minister van Defensie Hans Hillen heeft voormalig bestuursvoorzitter van het Veteraneninstituut mr. Martin Zijlstra vandaag het Ereteken voor Verdienste in zilver ontvangen.

Deze Defensieonderscheiding is hem verleend vanwege zijn zeer waardevolle bijdrage aan de erkenning, waardering en zorg voor de veteranen. Vooral zijn grote mate van betrokkenheid werd hierbij meerdere malen benadrukt.

Afbeelding verwijderdSinds de oprichting van de Stichting het Veteraneninstituut in 2003 heeft Martin Zijlstra (foto) zich volledig ingezet om de samenwerking te bevorderen tussen alle partijen die betrokken zijn bij het beleid en de zorg voor veteranen: het Ministerie van Defensie, het Veteranenplatform met de daarbij aangesloten organisaties, het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen met de daarbij aangesloten hulpverleningsinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Daarnaast heeft hij als lid van het Comité Nederlandse Veteranendag een grote bijdrage geleverd aan het verankeren van de Nederlandse Veteranendag in de samenleving.

Zijn inzet en belangstelling voor vele lokale en regionale initiatieven hebben er bovendien aan bijgedragen dat er inmiddels in meer dan 300 gemeenten en/of samenwerkingsverbanden een lokale of regionale Veteranendag wordt gehouden.

Per 1 maart 2011 heeft het Veteraneninstituut in Doorn in de persoon van dr. Gerrit Valk een nieuwe bestuursvoorzitter. Gerrit Valk is de opvolger van Martin Zijlstra, die na acht jaar voorzitterschap om statutaire redenen is teruggetreden.

Bron : Veteraneninstituut

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief