Medaille voor Afghanistangangers

Gepubliceerd op: 3-3-2011

Militairen van de Redeployment Task Force en de Air Task Force ontvingen vandaag de Herinneringsmedaille Vredesoperaties voor hun inzet in Afghanistan. De medaille werd in de IJsselhallen in Zwolle uitgereikt door Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Rob Bertholee en Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Jac Jansen.

Afbeelding verwijderdZeshonderd militairen van het Operationeel Ondersteuningscommando Land ontvingen de onderscheiding. Zij namen na beëindiging van de Nederlandse deelname aan de ISAF-missie in Uruzgan de logistieke afwikkeling voor hun rekening. Dit was de grootste logistieke operatie uit de vaderlandse krijgsgeschiedenis. Luitenant-generaal Bertholee: "De RDTF was een complexe operatie, maar deze is nauwgezet en professioneel voorbereid en uitgevoerd. Ik heb tijdens mijn werkbezoek aan Afghanistan dit met eigen ogen gezien en ik heb een enorme bewondering voor dat werk gekregen."

Luchtsteun en logistiek
Ook 243 luchtmachtmilitairen werden gedecoreerd. Zij maakten deel uit van de Air Task Force (ATF) en het Forward Support Element 6 (FSE 6). De ATF verzorgde luchtsteun met F-16’s en Apaches ten behoeve van de redeployment-troepen. Zij deden dit voor zowel Nederlandse als coalitietroepen. Het FSE opereerde in de Verenigde Arabische Emiraten om de materiële en personele logistiek tussen het inzetgebied en Nederland in goede banen te leiden.

Bron : Defensie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief