SSR programma Burundi

Gepubliceerd op: 7-3-2011

In 2004 kwam er een einde aan 10 jaar burgeroorlog in Burundi die, net als in het buurland Rwanda, werd uitgevochten tussen Hutu’s en Tutsí’s.

Nederland neemt sindsdien deel aan het Security Sector Reform (SSR) programma waarin aan een totale hervorming en opbouw van de veiligheidssector van het Centraal-Afrikaanse land wordt gewerkt. Het uiteindelijke doel van de missie is een stabiel land dat haar bevolking zelfstandig veiligheid kan bieden.Afbeelding verwijderd

SSR-Burundi bestaat uit meerdere samenhangende projecten gericht op de professionalisering van het Burundese leger, de politie en het nastreven van goed bestuur.

Namens Defensie adviseren en ondersteunen luitenant-kolonel Alwin van den Boogaard en zijn ranggenoot Rob Gouders het Burundese ministerie van Defensie.

Van den Boogaard: “Samen met de Nederlandse ambassade geven wij gestalte aan het 3D-concept zoals dat ook in Afghanistan is toegepast en welke ervaring we hier kunnen gebruiken. Dat is gericht op armoedebestrijding en capaciteitsontwikkeling en versterking van de integriteit van het Burundese leger volgens democratische principes. Zonder veiligheid is ontwikkeling tenslotte niet mogelijk.”

Bron : Defensie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief