Sint Maarten opgeschrikt door serie moorden

Gepubliceerd op: 9-3-2011

Sint Maarten wordt geplaagd door een serie moorden. Op het eiland wordt geschokt gereageerd nadat onlangs drie mensen een gewelddadige dood vonden. In totaal zijn er vier mensen binnen acht dagen vermoord.

In een hoofdredactioneel commentaar noemt The Daily Herald de reeks moorden 'verontrustend', vooral omdat één van de (toen nog) drie slachtoffers lijkt te zijn geëxecuteerd. Het is volgens de krant beangstigend dat er op Sint Maarten mensen rondlopen voor wie een leven kennelijk weinig waard is.

Leger
Welke maatregelen genomen moeten worden, is ook voor de commentaarschrijver onduidelijk. Voor de hand ligt een versterking van het politiekorps, maar daarvoor ontbreken de middelen. Suggesties uit de gemeenschap om het Nederlandse leger in te schakelen maken weinig kans. Militairen doen nooit politiewerk en de Koninklijke Marechaussee verleent al enkele jaren bijstand op Sint Maarten

Het lichaam van een 46-jarige beveiligingsbeambte werd gevonden. De Haïtiaan werkte bij het Princess Port de Plaisance Hotel en was op weg van de jachthaven naar het hotel. Hij was ogenschijnlijk doodgeslagen, meldt The Daily Herald, hoewel er ook getuigen schijnen te zijn die zeggen een schot te hebben gehoord.

Geschokt
Ook werd Sint Maarten opgeschrikt door twee moorden. Beide slachtoffers hadden een Dominicaanse achtergrond. De ene man (61) werd dood langs de weg gevonden, de tweede (49) werd thuis neergeschoten. Hij overleed later op de avond in het ziekenhuis. The Dailiy Herald citeert een van de geschokte buren van het laatste slachtoffer: "Het land Sint Maarten zakt steeds verder weg."

Een week eerder werd een Franse chefkok van een megajacht op een strand zwaar mishandeld aangetroffen. Hij overleed later op Martinique, waar hij voor behandeling was heengebracht. Over de motieven achter de moorden tast de politie nog in het duister.

Bron : RNW.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief