Hennepkwekerijen opgerold Uden

Gepubliceerd op: 19-3-2011

De politie heeft donderdag een 14-jarig Vietnamees meisje en een 15-jarige Vietnamese jongen aangehouden in een woning aan de Busselstraat. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Nadat er informatie bij de politie was binnengekomen over een mogelijke hennepkwekerij in het woonhuis werd er een onderzoek gestart. In de woning werden in totaal 497 hennepplanten aangetroffen. Deze stonden verspreid over de zolder twee slaapkamers. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Alle planten werden in beslaggenomen en vernietigd. De politie onderzoekt de zaak verder.

Deze actie maakt deel uit van de aanpak die is gestart met de Taskforce georganiseerde criminaliteit Brabant. In de Taskforce werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, de burgemeesters van de vijf grotere steden in Brabant, het openbaar ministerie, de nationale recherche, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de drie Brabantse politiekorpsen nauw samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen.

In het Brabantse Heeswijk-Dinther is donderdag een 46-jarige man uit Eindhoven aangehouden in een woning aan de Bovenmeester. Nadat ook hier bij de politie informatie was binnengekomen dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig zou zijn, werd er een onderzoek gestart. In de woning werd vervolgens een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Op de eerste verdieping en op de zolder werden in totaal 348 hennepplanten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. Er worden stappen ondernomen om de huurder uit de woning te zetten.

Ook deze actie maakte deel uit van de aanpak die is gestart met de Taskforce georganiseerde criminaliteit Brabant.

Bron : Telegraaf

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief