Zestien boetes bij controle vrachtwagens

Gepubliceerd op: 31-3-2011

De politie heeft dinsdag tijdens een grootschalige verkeerscontrole zestien bestuurders van vrachtwagens een proces-verbaal gegeven.

Er werd hoofdzakelijk bekeurd voor technische gebreken, maar ook voor overschrijding van de rijtijdenwet. Naast de politie werd aan de controle deelgenomen door de Douane, de Belastingdienst, de Verkeersinspectie, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Koninklijke Marechaussee en verschillende politiediensten die de bestuurders en grotere vrachtwagencombinaties (boven 7,5 ton) ieder op hun eigen terrein controleerden. Zo werd door de douane speciale apparatuur gebruikt om de laadbak te kunnen ‘scannen’. Hiermee kon een controle op de inhoud worden gedaan zonder dat de wagen geopend hoefde te worden.

In totaal werden achttien combinaties gecontroleerd. Zestien bestuurders kregen een proces-verbaal. Een bestuurder werd bekeurd omdat er een breuk in het chassis van de vrachtauto bleek te zitten. In enkele andere gevallen ging het om gladde banden. Ook werden twee bestuurders bekeurd omdat zij lang hadden gereden.

Bron : denhelderactueel.com

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief