Man opgepakt voor oplichting ouderen

Gepubliceerd op: 9-4-2011

Na eerder onderzoek naar de handelswijze van de stichting Ouderen voor Ouderen was de politie op zoek naar de persoon achter de stichting.

Donderdag werd deze man aangehouden, toen hij zich meldde bij de Koninklijke Marechaussee. De stichting Ouderen voor Ouderen biedt reisjes aan tegen een zeer lage prijs. Het geld wordt geïnd, maar de reisjes vinden nooit plaats. Naast goedkope reisjes zegt de stichting ook een boodschappen en een maaltijdservice aan te bieden. De politie ontving enkele tientallen aangiftes van gedupeerden. De recherche van district Zuid startte naar aanleiding van deze aangiftes een onderzoek.

Uit dat politieonderzoek kwam de identiteit van de persoon achter de stichting naar voren. Deze man was voortvluchtig, tot hij zich op luchthaven Zestienhoven bij de Koninklijke Marechaussee meldde. De verdachte is overgedragen aan de politie Rotterdam-Rijnmond. De recherche zal de 58- jarige man confronteren met de aangiftes die tegen de stichting zijn gedaan. De politie zet het onderzoek voort.

Bron : megastadfm.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief