Marechaussee houdt verdachten autodiefstallen aan

Gepubliceerd op: 3-5-2011

Een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagochtend zeven verdachten van betrokkenheid bij grootschalige autodiefstal aangehouden. De verdachten zouden tientallen personenauto’s hebben gestolen op diverse locaties in Amsterdam en op Schiphol. De verdachten komen onder meer uit Amsterdam.

Naar aanleiding van aangiftes op Schiphol en in Amsterdam, werd een speciaal team geformeerd vanAfbeelding verwijderd rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee en de regiopolitie Amsterdam-Amstelland. Het onderzoek startte begin dit jaar. Dinsdagochtend konden de verdachten worden aangehouden.

In een aantal woonhuizen en loodsen in onder andere Amsterdam zijn doorzoekingen verricht. Daarbij zijn tevens twee hennepkwekerijen aangetroffen. Er zijn diverse goederen, waaronder auto’s, in beslag genomen.

Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten in beperkingen. De Koninklijke Marechaussee doet daarom verder geen mededelingen over de zaak. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Het onderzoek is uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie in Haarlem, locatie Schiphol.

Bron : marechausseevoorlichting

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief