Zeven personen aangehouden bij verkeerscontrole 'Ochtendgloren' A12

Gepubliceerd op: 18-5-2011

Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei 2011 op de rijksweg A12 tussen de Duitse grens en Arnhem tijdens de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ zeven personen aangehouden voor uiteenlopende feiten.

Daarnaast zijn drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De hoogst gemeten waarde bedroeg 450 ug/l (1,0 promille). Een vierde persoon reed onder invloed van verdovende middelen en kreeg een rijverbod opgelegd van drie uur. Het CBR krijgt hier een melding van toegezonden.

Op de rijbaan richting Duitsland vond de verkeerscontrole plaats op de parkeerplaats ‘Oudbroeken’ bij Duiven. Op de rijbaan richting verkeersplein ‘Velperbroek’ en toeleidende wegen naar de A12 vonden controles plaats uitgevoerd door eenheden van de politie, Koninklijke Marechaussee en Douane.

Het doel van de controles: terugdringen van alcoholmisbruik en overige overtredingen in het verkeer, terugdringen van de (midden) criminaliteit op en rond de A12 en het verminderen/oplossen van woninginbraken, overvallen en mobiel banditisme.

Lees meer > > > >

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief