Beëdigingceremonie Marechaussee in centrum van Apeldoorn

Gepubliceerd op: 18-5-2011

Afbeelding verwijderdOp het Marktplein in het centrum van Apeldoorn worden op vrijdag 27 mei 2011 om 11:00 uur zevenenveertig marechaussees beëdigd. Zij leggen hierbij de eed of de belofte af, waarmee zij zich committeren aan de Krijgsmacht en het Koningshuis.

Om de band met de stad Apeldoorn te benadrukken is de beëdiging voor publiek toegankelijk. Naast de beëdiging kan het aanwezige publiek diverse voertuigen, waaronder een pantserrupsvoertuig en motoren in gebruik bij de Marechaussee, bezichtigen.

In totaal hebben 71 marechaussees succesvol de opleiding aan het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee (LOKKMar) afgerond. Van de 71 marechaussees zijn er 24 in een eerder stadium beëdigd.

Tijdens de plechtigheid beëdigt kolonel Ruud Dirkzwager, commandant van het LOKKMar, het nieuwe personeel. De eed of belofte wordt afgelegd op de Standaard van het Wapen der Koninklijke Marechaussee.

De burgemeester van Apeldoorn, mr. G.J. de Graaf, zal aanwezig zijn bij de ceremonie. Het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee zorgt voor de muzikale omlijsting. Omstreeks 12:45 uur wordt de ceremonie afgesloten.


Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief