Marechaussees beëdigd in centrum Apeldoorn

Gepubliceerd op: 27-5-2011

Een groep van 47 marechaussees is vandaag in het centrum van Apeldoorn beëdigd. Zij legden de eed of belofte af op de Standaard van het Wapen der Koninklijke Marechaussee waarmee zij zich verbinden aan de krijgsmacht en het Koningshuis.

Afbeelding verwijderd

In totaal hebben 71 marechaussees succesvol de opleiding aan het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee afgerond, 24 daarvan zijn al eerder beëdigd.

Goede band
De publieke beëdiging benadrukt de band met de vestigingsplaats van de marechausseeopleiding. In aanwezigheid van burgemeester Fred de Graaf beëdigde commandant van het opleidingscentrum kolonel Ruud Dirkzwager het nieuwe personeel. Het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee zorgde voor de muzikale omlijsting. Naast de beëdiging kon het aanwezige publiek diverse voertuigen, waaronder een pantserrupsvoertuig en motoren van de marechaussee, bezichtigen.

Taken
De marechaussee is een politieorganisatie met militaire status en waakt over de veiligheid van de leden van het Koninklijke Huis en voert politietaken uit voor de Nederlandse krijgsmacht. Ook is zij belast met de grensbewaking en het toezicht op vreemdelingen. Daarnaast beveiligt de marechaussee personen, objecten, waardetransporten en de burgerluchtvaart en is belast met de politietaak op luchthavens.

Bron : KMar

Naschrift redactie SMC :
De Stichting Marechaussee Contact is elk jaar bij de diploma-uitreiking/beëdiging vertegenwoordigd door twee KMar Veteranen en SMC begunstigers. Dit jaar waren dat de heren Fred Driessen en Edwin Koper, die de burgemeester, mr. Fred de Graaf en Commandant LOKKMar, kolonel Ruud Dirkzwager, assisteerden bij de uitreiking van de diploma's. Het is een eervolle taak om bij dergelijke plechtige gebeurtenis te mogen assisteren.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief