Militaire Taptoe op de Markt in Ede

Gepubliceerd op: 12-6-2011

Airborne Taptoe Ede beleeft vrijdag 16 september haar negende editie. Het muzikale evenement wordt dit jaar voor het eerst voorafgegaan door een Airborne Jazz Event op donderdagavond.
 
De organisatie presenteert sinds 2003 elk jaar op de Markt een bijzondere militaire taptoe. De Airborne taptoe staat in het teken van de gebeurtenissen in 1944. Een dag later is op de Ginkelse Heide bij Ede de jaarlijkse herdenking van Operatie Market Garden met de traditionele paradropping. Ook dit jaar worden weer massaal parachutisten gedropt.
 
Dit jaar is bij het taptoeprogramma gekozen voor het thema 'heroes'. In moeilijke omstandigheden zijn er altijd militairen die zich onderscheiden door hun moedige gedrag. Rond dit brede thema 'helden' verzorgen de muziekkorpsen dit jaar hun optredens. Deelnemende korpsen zijn dit jaar het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee, het Cracow Military Orchestra uit Polen, Pegasus Pipes and Drums, Inter Scaldis Pipes and Drums, Historisch Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee, het Historisch Fanfarekorps der Genie en Showband Irene.

Het Enka mannenkoor verleent evenals verleden jaar haar medewerking ondersteunt enkele nummers vocaal. Niet muzikaal maar wel spectaculair is dit jaar de bijdrage van de 11 Luchtmobiele Brigade.

Lees meer > > > >

Bron : veenendaalsekrant.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief