Voorlopig nog geen oefencentrum KMar Zwolle

Gepubliceerd op: 22-6-2011

De komst van een oefencentrum voor de marechaussee aan de Boerendanserdijk in Zwolle blijft nog even boven de markt hangen. Defensie heeft de besluitvorming uitgesteld in verband met de miljardenbezuiniging die het leger boven het hoofd hangt.

Het oefencentrum moet bij het districtskantoor van de Koninklijke Marechaussee komen en is bedoeld voor beroepsvaardigheidstraining van de marechausseemedewerkers in Noordoost-Nederland. Een ontwerp ligt inmiddels klaar. Daarin zijn onder meer een sportcentrum en een 'oefenstraat' met woningen, winkels, cafés voor het realistisch oefenen van praktijksituaties gepland.

Dat er nog geen definitieve goedkeuring voor het plan ligt heeft te maken met het 'Integraal Herbeleggingsplan Vastgoed Defensie' waarin het ministerie bekijkt waar en hoeveel (oefen)terreinen Defensie na de bezuinigingsoperatie nog nodig heeft.

Inmiddels ligt er echter wel een vergunningaanvraag bij de gemeente voor gebruik van de locatie als oefenruimte voor schiettechnieken. "Het feit dat er nog geen definitief besluit ligt, betekent niet dat procedures stilgelegd worden", zegt een Defensiewoordvoerder.

Bron : destentor.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief