Nationale Taptoe 2011

Gepubliceerd op: 22-6-2011

Van 29 september tot 2 oktober 2011 wordt de jaarlijkse Nationale Taptoe weer gehouden. Het jaarlijkse nationale festival van militaire muziek. De Nationale Taptoe wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Taptoe op basis van samenwerkingsovereenkomsten met het Ministerie van Defensie en de Gemeente Rotterdam.

Afbeelding verwijderd

Een unieke muzikale show van Nederlandse en buitenlandse militaire- en burgerorkesten van topniveau, een traditie van zuiver Nederlandse oorsprong, boeiend van de eerste tot de laatste minuut. Een aangrijpend muziekspektakel van het hoogste niveau; kom, en ontdek deze bijzondere ervaring!

Programma 2011

Naast weer een bijzonder kleurrijke internationale deelname zijn belangrijke thema’s in het programma van de Nationale Taptoe 2011:

- Het 100e geboortejaar van Z.K.H. Prins Bernhard, tijdens zijn leven Beschermheer van De Nationale Taptoe. Ter ere daarvan zal een hernieuwd optreden plaats vinden van het destijds bestaande Cadetten Tamboer Korps “Prins Bernhard” met een exercitiepeloton. Dit optreden wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Academie uit Breda in samenwerking met de Koninklijke Militaire School uit Brussel.
 
-60 jaar Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.  De Kapel zal een overzicht brengen van de vele soorten muziek waarmee zij zich in haar 60-jarig  bestaan heeft gepresenteerd. Om de geschiedenis ook in beeld aanschouwelijk te maken wordt de show aangevuld met het speciaal voor deze gelegenheid geformeerde historisch muziekkorps van het Commando Luchtvaarttroepen.
 
-Gezamenlijk optreden van de Reünistenorkesten van de  Artillerie en de Genie
 
Voorts zal dit jaar een extra accent gelegd worden op traditionele marsmuziek, waarvoor garant zullen staan:
- De Marinierskapel der Koninklijke Marine met Tamboers en Pijpers en Fakkeldragers van het Korps Mariniers
- Het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens”
- Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee
 
De buitenlandse bijdragen worden verzorgd door:
- Uit Turkije: De befaamde Mether Band van de Turkse Generale Staf, het oudste militaire orkest van Europa!
- Uit Zweden: De Mounted Band of the Royal Life Guards, met 20 paarden.
- Uit Zuid-Korea: Ulsu Korea, wederom een kleurrijk en spectaculair orkest met een dansgroep en traditionele Koreaanse drums!

Ga voor meer informatie naar de website van de Nationale Taptoe.

Bron: nationaletaptoe.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief