Veteranendag goed bezocht

Gepubliceerd op: 26-6-2011

De viering van de Nederlandse Veteranendag in Den Haag is weliswaar nat, maar gezellig. Ondanks het slechte weer vanochtend is de dag goed bezocht. In totaal woonden zaterdag zo'n zeventigduizend mensen de verschillende programmaonderdelen bij. Dat laat een woordvoerder van de organisatie zaterdag weten.

Afbeelding verwijderdVooral het defilé aan het begin van de middag werd volgens de zegsman goed bezocht. Het defilé van 4.300 veteranen en militairen werd afgenomen door kroonprins Willem-Alexander. Daaraan voorafgaand reikte premier Mark Rutte (VVD) op het Binnenhof herinneringsmedailles uit aan militairen die recentelijk deelnamen aan vredesoperaties.

De organisatie was uitgegaan van een bezoekersaantal tussen de vijftig- en de tachtigduizend. De woordvoerder van het Comité Nederlandse Veteranendag is blij dat de regen niet al te veel bezoekers heeft gekost. "Het is gezellig en kleurrijk, en met de schuilende mensen onder hun paraplu's eigenlijk heel intiem", licht de zegsman toe.

De zogeheten fly-past van dertig militaire vliegtuigen over de Hofvijver werd vanwege het slechte weer wel geannuleerd. Het is de tweede dag dat de elementen een programmaonderdeel op die vijver parten spelen. Vrijdag ging een parasprong, de opwarmer van de Nationale Veteranendag, niet door vanwege harde wind.

De Nederlandse Veteranendag in Den Haag wordt voor het zevende jaar gehouden. Tijdens de dag wordt stilgestaan bij de inzet van Nederlandse militairen overal ter wereld. Het thema van dit jaar is de veteraan in de samenleving.

Bron : binnenland.nieuws.nl
Foto: SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief