Een auto propvol mobieltjes

Gepubliceerd op: 1-7-2011

De Koninklijke Marechaussee ving woensdag een ‘grote vis’ bij grenscontroles langs de A1 en de N35. Een Albanese wagen met hierin voor tienduizenden euro’s aan geld (euro’s en zloty’s), inbrekerswerktuig, een enorme hoeveelheid mobieltjes en andere verdachte goederen werd onderschept op parkeerplaats Het Veelsveld tussen Oldenzaal en Hengelo.

motorrrijders mei 11Het waren vooral vrachtwagens en busjes uit Oost-Europese landen die het commando ‘volgen’ kregen van de motorrijders. Controles, zoals die van gisteren in Twente, zijn officieel sinds 1 juni weer mogelijk. Daarvoor waren ze enige maanden verboden.

Reden was een uitspraak van de Raad van State in januari dat de controles teveel leken op de ouderwetse paspoortcontroles. Die werden verboden na het Verdrag van Schengen dat vrij personenverkeer in Europa regelt.
 
Illegalen  
De brigade Oostgrens-Noord van de Koninklijke Marechaussee hield in juni in haar werkgebied van Winschoten tot net onder Enschede al controles.

De resultaten van de eerste tweeënhalve week van juni zijn veelzeggend. Er werden zes illegalen aangetroffen, 25 maal werd grensoverschrijdende criminaliteit gesignaleerd, twee maal werden wapens en/of munitie aangetroffen, vier maal verdovende middelen. Een keer werd verdacht geld gevonden, was sprake van mensenhandel, mensensmokkel en werden twee valse documenten gevonden. 

Bron : tctubantia.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief