Aanhoudingen in onderzoek naar cocaïnesmokkel in zendingen tropische vissen

Gepubliceerd op: 15-7-2011

Het team zware criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft in een onderzoek naar smokkel van cocaïne drie aanhoudingen verricht.
 
Het onderzoek werd begin dit jaar gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem nadat in oktober vorig jaar een vrachtzending tropische vissen met daarin 97 liter vloeibare cocaïne op Schiphol werd onderschept. In het onderzoek werden een 47-jarige vrouw in Capelle aan den IJssel, een 47-jarige man in Bulgarije en een 54-jarige man, die reeds in detentie zat in een Huis van Bewaring in Amsterdam,Afbeelding verwijderd aangehouden. Alle verdachten hebben de Nederlandse nationaliteit.
 
Het drietal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de smokkel door de cocaïne Nederland in te smokkelen met als deklading tropische vissen, waarbij de vloeibare cocaïne werd gehecht aan zakken waarin de tropische vissen zaten.
 
Bij de eerder in beslag genomen partij van 50 dozen met tropische vissen, vorig jaar oktober werd 97 kilo (liter) cocaïne veiliggesteld. De Marechaussee had daarbij de hulp ingeroepen van een dierenspeciaalzaak in Haarlem, om naast het veiligstellen van de cocaïne het leven van de vissen te kunnen redden.
 
De lading tropische vissen met de cocaïne was afkomstig uit Colombia.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief