Cocaïne zat in container van marechaussee

Gepubliceerd op: 16-7-2011

De onbekenden die 60 kilo cocaïne in een zeecontainer naar Nederland hebben gesmokkeld, hebben wel een ongelukkige hand gehad in het kiezen van hun smokkelroute. De container bevatte huisraad van een marechaussee in Assen, die kort geleden is teruggekeerd uit Aruba.

De man trof, toen hij donderdag met een verhuisbedrijf zijn spullen wilde uitladen, de harddrugs aan en seinde direct de politie in, meldde de politie Drenthe vrijdag. „We weten niet of de smokkelaars bewust of onbewust een container van een medewerker van de marechaussee hebben gekozen. Als het per ongeluk was, dan hebben ze in ieder geval pech gehad”, aldus een woordvoerder van de politie.

De partij cocaïne heeft een straatwaarde van ruim 3 miljoen euro. Doorgaans brengt de politie zulke vondsten niet direct in de publiciteit, omdat het onderzoek dan belemmerd kan worden. In dit geval is er vanwege de veiligheid van de marechaussee wel voor gekozen. „Wij willen een duidelijk signaal afgeven: de politie heeft de drugs in handen, niet de vinder”, aldus de woordvoerder

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief