Nederlandse politieman in Kabul gewond door ongeval vuurwapen

Gepubliceerd op: 31-7-2011

Een Nederlandse politiefunctionaris in Afghanistan is door een ongeval met zijn wapen gewond geraakt aan zijn schouder. Het wapen ging door nog onbekende oorzaak af. Het incident deed zich voor op het ambassadeterrein in de Afghaanse hoofdstad Kabul.

De politieman is ter plekke eerste hulp verleend en overgebracht naar een ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar. De familie is geïnformeerd. Zodra het mogelijk is, keert hij terug naar Nederland. Naar de toedracht van het ongeluk wordt een onderzoek ingesteld.

De functionaris  is werkzaam in het Noord-Afghaanse Kunduz voor EUPOL, die deel uitmaakt van de geïntegreerde Nederlandse politietrainingsmissie. De Nederlandse politie werkt in Kunduz aan de opbouw van de rechtstaat en traint het midden- en hoger kader van de Afghaanse politie.

Politietrainingsmissie
De missie is erop gericht het Afghaanse civiele politieapparaat te versterken en het justitiesysteem te ontwikkelen. Nederlandse politieagenten, marechaussees, ontwikkelingsexperts, militaire trainers en ondersteuners, diplomaten, justitie-experts en ontwikkelingsorganisaties werken samen om de Afghaanse politie en de Afghaanse justitiesector te verbeteren.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief