Militair in juni op A2 verongelukt toen hij hulp verleende

Gepubliceerd op: 8-8-2011

Christian Kakisina, de militair die eind juni om het leven kwam op de snelweg A2 bij Maarheeze, verongelukte toen hij hulp aan het verlenen was. Drie personen raakten zwaargewond, twaalf anderen lichtgewond.

De soldaat was uit zijn militaire voertuig gestapt nadat een auto tegen de vangrail was beland. Beide voertuigen en nog een andere personenwagen werden vervolgens geramd door een vrachtwagen. De 35-jarige militair uit Groningen verongelukte hierbij.

Helder beeld
De politie denkt inmiddels een helder beeld te hebben van wat er die ochtend is gebeurd. Het onderzoek dat ze met de Koninklijke Marechaussee heeft ingesteld, is vrijwel afgerond.

Het ongeval gebeurde op 28 juni rond kwart voor tien 's ochtends. Drie personenauto's reden toen achter elkaar op de linker rijstrook. In verband met filevorming en stilstaand verkeer, moesten zij afremmen. De middelste auto wisselde van baan om nog op tijd te kunnen stoppen en passeerde op dat moment het militair voertuig voor personentransport. Tijdens deze manoeuvre zou de wagen het militaire voertuig aan de linker voorkant hebben geraakt. De auto draaide een halve slag en kwam in tegenovergestelde richting tegen de vangrail op de vluchtstrook te staan.

Vervolging nog niet duidelijk
Twee militairen, onder wie de later omgekomen man, stapten uit om de helpende hand toe te steken. Ook inzittenden van twee personenwagens hebben hulp verleend.

Twaalf van de gewonden en de omgekomen Kakisina uit het Groningse Loppersum waren militair. Zij waren afkomstig van de Koninklijke Militaire school in Weert. Eén van hen - een man van 23 uit Gouda - verloor een voet; een collega van 28 uit Nunspeet liep hoofdletsel op. De vrachtwagenchauffeur raakte ernstig gewond aan beide benen. Hij ligt nog in een ziekenhuis. Het is nog niet bekend of er iemand vervolgd wordt.

Bron : omroepbrabant.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief