Paniek in Schipholvlucht

Gepubliceerd op: 2-9-2011

De bijna 100 passagiers op de Amsterdam Airlines-vlucht van Tel Aviv naar Schiphol hebben vanochtend doodsangsten uitgestaan toen de start van het toestel moest worden afgebroken.

De voornamelijk Israelische passagiers raakten volgens ooggetuigen behoorlijk in paniek. Het toestel werd nauwgezet onderzocht en de passagiers mochten hun stoelen niet verlaten.

Amsterdam Airlines vliegt voor de Israelische reisorganisatie Holiday Lines op de route Tel Aviv-Amsterdam. Er werd niks verdachts gevonden en het vliegtuig kon met anderhalf uur vertraging alsnog naar Schiphol vertrekken. Daar stapten de passagiers opgelucht uit.

De luchthaven Schiphol en de Koninklijke Marechaussee geven geen commentaar. Amsterdam Airlines laat weten dat het nog onduidelijkheid is waarom het toestel de start moest afbreken. Volgens de maatschappij heeft de gezagsvoerder gezegd dat er geen sprake was van een formele bommelding. Mogelijk was er iets mis met de passagierslijst.

Rook in cabine
Gisterenavond was er ook al een incident op een vlucht naar Schiphol. Tijdens de daling meldde de piloot van een Boeing 737 van KLM rook in de cabine. Het toestel kwam met ruim 100 passagiers uit Helsinki.

Er werd een zogenaamde voorzorgslanding gemaakt. De brandweer rukte uit, maar hoefde niet in actie te komen. Ook hier angstige momenten voor passagiers. Technische inspectie moet uitwijzen wat de oorzaak van de rooklucht was.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief