Verdachten aangehouden in verband met liquidatie Bisoina

Gepubliceerd op: 15-9-2011

Een speciaal rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee heeft succes geboekt in het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 22-jarige Sergio Bisoina. Hij kwam op zondag 14 november 2010 bij een liquidatie om het leven in een parkeergarage van Hogevecht.

Een 29-jarige man heeft zich begin augustus op een politiebureau in Amsterdam gemeld, en is daarop direct aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Bisoina. De man zit de komende maanden Afbeelding verwijderdvast op grond van die verdenking. Het motief is vermoedelijk drugsgerelateerd.

Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee hebben, gezien de hoeveelheid grote onderzoeken in Amsterdam-Amstelland, deze liquidatiezaak van een Amsterdams rechercheteam overgenomen. Het onderzoek vind plaats onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam.

Gedurende het onderzoek heeft het arrestatieteam (BSB) van de Koninklijke Marechaussee medio augustus nog twee verdachten in deze zaak aangehouden. Deze mannen mogen van de rechtbank het onderzoek in vrijheid afwachten. Ze blijven verdacht van betrokkenheid bij deze zaak.

Bij diverse doorzoekingen van woningen zijn verdovende middelen en een automatisch vuurwapen met bijbehorende munitie aangetroffen.

Het rechercheteam sluit niet uit dat er in deze liquidatiezaak nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden.

Bron : blikopnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief