Aanhoudingen creditcard fraude

Gepubliceerd op: 18-11-2011

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op Schiphol twee mannen aangehouden op verdenking van creditcardfraude.

Het tweetal uit Maleisië van respectievelijk 21 en 36 jaar probeerden op de luchthaven Schiphol op diverse plaatsen aankopen te doen met, naar later bleek valse creditcards.

Afbeelding verwijderdDe Marechaussee kreeg melding van een winkelier op de luchthaven dat twee Aziatische mannen in haar winkel dure artikelen wilden kopen. Bij het afrekenen bleken verschillende creditcards die de mannen aanboden niet te worden geaccepteerd als betaalmiddel. Hierop verlieten de twee mannen de winkel. De winkelier had argwaan gekregen en alarmeerde de Marechaussee.

Kort hierop startten Marechaussees in burger een observatie op het duo, die in een andere winkel een nieuwe poging waagden dure artikelen aan te schaffen. Toen opnieuw de creditcards werden geweigerd, controleerden de Marechaussees het duo en werden ze aangehouden.

Uit verder onderzoek van de Marechaussee bleek dat het tweetal reeds diverse dure artikelen bij zich hadden, waaronder nog verpakte smartphones, dure tassen en parfums en andere luxe artikelen.

Een paar weken geleden pakte de Marechaussee ook al drie Maleisiërs die met valse creditcards op de luchthaven Schiphol actief waren. Onderzocht wordt of er een link bestaat tussen de diverse aangehouden verdachten.

Het bureau vervolgonderzoeken van de Marechaussee doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachten, onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief