Police Training Group (PTG) Kunduz

Gepubliceerd op: 4-12-2011

De laatste taken en werkzaamheden van de eerste Police Training Group (PTG) in Kunduz zijn overgedragen aan de opvolgers. Daarmee is de gefaseerde aflossing afgerond. De militairen zijn afgelopen week herenigd met het thuisfront in Nederland.

Kunduz controle autoDe staf van de PTG streeft naar maatwerk in de opleiding en training van de Afghaanse agenten. Aan het logboek van elke rekruut wordt daarom de mate van taalontwikkeling toegevoegd.

De informatie hiervoor werd verschaft door de Duitse ontwikkelingsorganisatie GIZ, die in Kunduz bezig is met een alfabetiseringsprogramma. Sinds 1 oktober kunnen de politierekruten in alle districten van de provincie aan dit programma deelnemen.

Nederlandse militairen die de Afghaanse politieagenten hun praktijktraining geven, de zogeheten Police Operational Mentor and Liaison Teams, voerden patrouilles uit naar het politiehoofdkwartier en de verschillende politieposten in de stad Kunduz.

Naast het mentoren van de werkzaamheden van de Afghaanse politie daar, liepen ze  ook een voetpatrouille met de Afghaanse politie.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief