Eerste Kamer lovend over initiatief Veteranenwet

Gepubliceerd op: 20-12-2011

De nieuwe veteranenwet wordt in de Eerste Kamer van links tot rechts gesteund, en werd op maandag 19 december zonder stemming aangenomen.

Woordvoerders van alle fracties juichten de initiatiefwet (32.414) toe, en complimenteerden de initiatiefnemers in de Tweede Kamer met hun voorbereidend werk en hun heldere verdediging. Het initiatiefvoorstel kon ook in de Tweede Kamer rekenen op algemene steun. Het werd daar op 1 november ook met een Kamerbrede steun aanvaard.
 
Het voorstel werd in de senaat verdedigd door de initiatiefnemers Eijsink, Van Dijk, en Bosman. Zij werden daarbij vanachter de regeringstafel ondersteund door de Tweede Kamerleden Hachchi, El Fassed, Voordewind, Ouwehand, Van der Staaij, Hernandez en Bruins Slot.

Woordvoerders van fracties in de Eerste Kamer drongen wel aan op een ruimere definitie van de veteranenstatus. Deze wens kwam tot uiting in een motie, ingediend door VVD-senator Van Kappen, en mede ondertekend door woordvoerders van de fracties van CDA, PVV en GroenLinks. Minister Hillen zei geen behoefte te hebben aan de motie, maar hij liet het oordeel over aan de Eerste Kamer.

Op dinsdag 20 december werd de motie Van Kappen tijdens de stemmingen in de Eerste Kamer met algemene stemmen aangenomen.

Bron: eerstekamer.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief