Vermoedelijke mensensmokkel door Marechaussee voorkomen

Gepubliceerd op: 19-1-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft zondagavond op de A2 bij Eijsden (Limburg) drie personen aangehouden op verdenking van mensensmokkel en illegale inreis in het Schengengebied.
 
Marechaussees van brigade Limburg Zuid controleerden een auto met drie inzittenden in het kader van mobiel toezicht veiligheid, toen één van de drie zich aan de controle probeerde te onttrekken. Nadat de man met Marokkaanse nationaliteit na achtervolging werd aangehouden wegens het niet voldoen aan vorderingAfbeelding verwijderd door de marechaussees, bleek uit onderzoek dat hij zich illegaal in het Schengengebied bevond. In de auto bevonden zich nog een vermoedelijke Egyptenaar zonder geldige reisdocumenten en een Maastrichtenaar.
 
Na onderzoek ter plaatse werden de Maastrichtenaar en de Marokkaan aangehouden op verdenking van mensensmokkel en de vermoedelijke Egyptenaar in vreemdelingenbewaring gesteld.

De Maastrichtenaar is inmiddels in vrijheid gesteld. De Marokkaan is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en wordt langer vastgehouden, vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de smokkel.
 
Het onderzoek wordt uitgevoerd door de recherche van brigade Limburg Zuid (KMar).

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief