Militairen beveiligen zuidelijke provincies

Gepubliceerd op: 1-2-2012

Bijna 200 militairen van 13 Gemechaniseerde Brigade bekwamen zich sinds deze week in verkenningstaken, objectbeveiliging en grensbewaking tijdens oefening Rino Dragonder. De oefening speelt zich af in de provincies Zeeland en Noord-Brabant en duurt nog tot 3 februari.

De verkenners van 42 Brigade Verkennings Eskadron worden deze weken onder meer geconfronteerd met terreurdreiging tegen vitale objecten en hooggeplaatste personen. In het scenario wordt Defensie, als Voertuig KMar motorkap met logo etc klstructurele partner van de overheid bij crisisbeheersing en rampenbestrijding, door de civiele autoriteiten om steun gevraagd.

Tijdens de oefening werkt de landmacht dan ook nauw samen met verschillende civiele instanties, de politie en de Koninklijke Marechaussee.

Diefstal
Om de samenwerking met politie en marechaussee te trainen, werd een verkenningseenheid gisteren geconfronteerd met 4 ‘dieven’. De militairen wisten 1 persoon aan te houden. Hij werd overgedragen aan de marechaussee.

De verkenners begonnen Rino Dragonder afgelopen dinsdag in Zeeuws-Vlaanderen met het oefenen van grensbewaking. Hierbij stelden ze zich onopvallend en op strategische plaatsen op in het grensgebied met België. Op 2 locaties, bij Sluis en IJzendijke, werden die dag medische evacuaties geoefend. De gewonden werden afgevoerd door een Chinook-transporthelikopter.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief