Police Training Group Kunduz

Gepubliceerd op: 2-2-2012

Afbeelding verwijderdAfghaanse politieagenten hebben afgelopen week instructie gekregen in het patrouilleren te voet, het controleren van voertuigen bij checkpoints, het herkennen van geïmproviseerde explosieven op straat, het transporteren van verdachten en algemene zelfverdedigingstechnieken.

Dit gebeurde door de Nederlandse trainers van de Police Operational Mentor and Liaison Teams. Verder is de laatste hand gelegd aan een voertuigoverkapping op een politiepost en de explosieven opruimingsdienst van de Police Training Group voerde een Russische antitankgranaat af die was ingeleverd door een Afghaan.

Op het kamp in Kunduz werd de nieuwe medische post geopend. Deze staat op een betere locatie en biedt meer ruimte voor patiënten en medische voorraad.

Woensdag sprong een man voor een voertuig van een Police Operational Mentor and Liaison Team dat in konvooi op de terugweg was van een bezoek aan een politiepost. De persoon negeerde herhaaldelijke verzoeken om opzij te gaan, waarna de Nederlandse militairen 2 waarschuwingsschoten losten. Hierop nam de man de benen en konden de voertuigen hun weg vervolgen.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief