KMar bij controle grensovergang A7

Gepubliceerd op: 17-3-2012

Op donderdagavond 15 maart is er door KLPD-medewerkers van de Verkeerspolitieunit Assen de controle Noorderlicht gehouden op de A7 bij Bad Nieuweschans, nabij de grensovergang met Duitsland.

De controle is gehouden in samenwerking met medewerkers van de regiopolitie Groningen, Koninklijke Marechaussee, de Douane, de Bundespolizei en het GPT (samenwerkingsverband Koninklijke Marechaussee en Bundespolizei). honden - mensensmokkelRijkswaterstaat zorgde voor de afzettingen op de snelweg.

900 voertuigen
Ongeveer 900 voertuigen passeerden het ANPR-voertuig, die 6 hits aangaf.  Er zijn in totaal 51 voertuigen en 11 vrachtauto’s volledig gecontroleerd, waarbij alle inzittenden uitvoerig werden bevraagd. Voor bevraging van Duitse ingezetene waren de collega’s van de Bundespolizei aanwezig.

Drugshond
Naar aanleding van de bevragingen kwamen vele personen voor terzake drugs en werd de drugshond van de Douane ingezet, waarbij 1 zakje hash werd aangetroffen. Een persoon stond gesignaleerd voor het betalen van een boete die hij niet kon voldoen, waarna de auto werd afgesleept. Tevens reed deze persoon zonder rijbewijs en werd de bijrijder verdacht van roofovervallen en diefstallen die in het noorden waren gepleegd.

Twee Oekrainse bestelbusjes, waarvan zowel de bestuurders als de voertuigen niet voorkwamen, bleken de volgende dag bij nacontrole toch bekend te staan bij de Douane wegens sigarettensmokkel.

Bron : westerwoldeactueel.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief