'Ook de KMar moet keuzes maken'

Gepubliceerd op: 18-3-2012

 “Spannende tijd voor onze mensen in Kabul en Kunduz en hun families door onrust daar na verbranding Korans. Dus nu even geen politietraining.” Deze tweet van luitenant-generaal Dick van Putten tekent de betrokkenheid van de Commandant Koninklijke Marechaussee.

Afbeelding verwijderdBij zijn aantreden in april 2008 waren zijn gedachten al meteen bij het personeel. “Mijn doel was om eindelijk rust te brengen in de organisatie na alle omvormingen. Het is helaas niet gelukt de kalmte te brengen die ik had beoogd.”

De 56-jarige jurist begon zijn militaire loopbaan als officier bij de Koninklijke Luchtmacht, maar zijn hart lag al bij het Wapen. Niet zo gek voor een telg uit een familie met een marechaussee- en politietraditie. Oudoom Gerrit was medeoprichter van de Nederlandse Politie Bond. “In die tijd werd je agent als je grote handen had en hard kon slaan.

Gelukkig is er wat dat betreft veel veranderd”, lacht Van Putten. Vanaf zijn eerste dag als commandant poogde Van Putten de KMar-organisatie dus in rustiger vaarwater te brengen.

Lees het gehele artikel in de Defensiekrant...

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief