Jonge Veteranen vinden elkaar online op Missie Volbracht

Gepubliceerd op: 22-3-2012

Nieuw, interactief deel website Veteraneninstituut wordt vanaf 29 maart gelanceerd.

Tijdens een uitzending wordt de band tussen militairen stevig. Als veteranen later aangeven wat voor hen het belangrijkste is geweest tijdens een  uitzending, dan wordt kameraadschap vaak als eerste genoemd; het aan een half woord genoeg hebben en elkaar blindelings kunnen vertrouwen. Dat gevoel willen veteranen ook na hun carrière bij Defensie. Missie Volbracht, het nieuwe onderdeel van de website van het Veteraneninstituut, biedt logo veteranenveteranen vanaf donderdag 29 maart deze mogelijkheid. Veteranen kunnen via Missie Volbracht online met elkaar spreken en kameraden zoeken met de Buddyfinder.

Buddyfinder en Impactmeter
Op het forum kunnen veteranen 24 uur per dag deelnemen aan discussies of testen wat voor impact de missie op hun leven heeft gehad. De Impactmeter bevat een vragenlijst. Na het invullen krijgt de veteraan het resultaat te zien en kunnen ze inschatten of de impact van de missie binnen redelijke normen blijft of dat er reden is voor het zoeken van hulp. Willen veteranen daar verder over praten, dan kan dat door kameraden te zoeken in de Buddyfinder of door vragen te plaatsen op het forum.

In het nieuwe deel van de website staan ook ervaringsverhalen van veteranen en hun partners. Hoe gaat het nu met ze? Wat hebben ze meegemaakt tijdens de uitzending en hoe gaan ze daar mee om? Hoe kunnen ze elkaar ondersteunen en als dat niet werkt, wat zijn dan de mogelijke andere oplossingen? Missie Volbracht geeft antwoord op al deze vragen.

Samenwerking
Missie Volbracht is tot stand gekomen door de nauwe samenwerking tussen het Veteraneninstituut, het Veteranen Platform, Stichting Arq en het Landelijk Zorgsysteem Veteranen. In korte introductiefilmpjes geven vier mensen hun kijk op de meerwaarde van Missie Volbracht waaronder Angelien Eijsink, Tweede Kamerlid voor de PvdA.

Bron : veteraneninstituut

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief