Marechaussee pakt slikker van marihuanabollen op Eindhoven Airport

Gepubliceerd op: 19-4-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft op de luchthaven van Eindhoven twee mannen aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

De mannen, een Nederlander van 23 en een Colombiaan van 38 stonden op het punt een vliegtuig naar Malta te nemen, toen ze door de Marechaussee uit de rij werden gehaald. Tijdens de controle die volgde rees het vermoeden dat de verdachten zich mogelijk bezig hielden met drugssmokkel.Afbeelding verwijderd

Al snel werd duidelijk dat de 38-jarige Colombiaan op zijn lichaam softdrugs had zitten. Uit verder onderzoek kwam naar voren dat hij ook in zijn lichaam softdrugs had verstopt. Kort na zijn aanhouding produceerde de man tientallen bollen met marihuana.

Op dit moment zitten beide verdachten vast voor verder onderzoek. De recherche van de Marechaussee in Eindhoven voert dat onderzoek uit.

Het is zeer uitzonderlijk dat een slikker wordt aangehouden met marihuanabollen. Eerder onderschepte de Marechaussee op diverse luchthavens slikkers met bolletjes cocaïne, heroïne, methamfetamine en geld.

De Marechaussee is op luchthavens belast met grensbewakingstaken, politietaken en recherchetaken.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief