Roemenen aangehouden voor diefstallen op Schiphol

Gepubliceerd op: 20-4-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol twee Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal.

Het tweetal werd door medewerkers van de Observatie&Ondersteuningsgroep (OOG) onder observatieSchiphol segway met 2 vr pers KMar apr 2012 genomen in verband met een mogelijk gepleegde diefstal in een taxfree winkel. Nadat medewerkers van de OOG zagen dat er wederom een diefstal werd gepleegd werden de twee mannen van respectievelijk 26 en 28 jaar aangehouden voordat ze de luchthaven wilden verlaten.

Tijdens de controle van hun bagage werden 87 flessen parfum met een totale waarde van 6.000 euro en diverse kledingstukken met een waarde van honderden euro's aangetroffen.

De verdachten zitten vast voor verder onderzoek door het bureau vervolgonderzoeken van de brigade Politie en Beveiliging van de Marechaussee. Ze zullen vanmiddag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De Koninklijke Marechaussee is verantwoordelijk voor de politietaken op luchthavens in Nederland.

Op Schiphol wordt onder meer een team in burger ingezet om veel voorkomende criminaliteit te voorkomen. Dit team, de OOG let op afwijkend gedrag en zoekt, reageert en acteert om de veiligheid op Schiphol te vergroten. Het bureau vervolgonderzoeken richt zich op recherchewerkzaamheden die voortvloeien uit de basis politiezorg die de Marechaussee uitvoert.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief