Snorder aangehouden op Schiphol

Gepubliceerd op: 24-4-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond een 26-jarige Amsterdammer aangehouden, die illegaal taxiritten aanbood aan passagiers op de luchthaven. 

motorrijder bij Schiphol apr 2012Medewerkers van de politiedienst van de Marechaussee werden door de meldkamer van de KMar aangestuurd, nadat een mogelijke snorder was onderkend.
 
Hierop hebben de marechaussees een onopvallende surveillance uitgevoerd en uiteindelijk de Amsterdammer op heterdaad aangehouden.  De verdachte had net een Amerikaanse passagier in zijn auto laten instappen. De auto, niet zijnde een taxi is in beslag genomen.
 
De verdachte zit vast voor verder onderzoek door de brigade Politie&Beveiliging van de Marechaussee.
 
Vorig jaar hield de Marechaussee 62 verdachte snorders en ronselaars aan.  Een snorder maakt gebruik van zijn eigen auto en mag geen passagiers tegen betaling vervoeren, een ronselaar heeft geen vergunning om taxiritten aan te bieden in een bepaald gebied.
 
Marechaussees in uniform en burger houden toezicht om mogelijke snorders en ronselaars te onderscheppen. Regelmatig voert de Marechaussee taxi- en verkeerscontroles uit op de luchthaven Schiphol, waar zij belast is met de politietaken.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief