Politietrainers KMar trainen en begeleiden Afghaanse agenten

Gepubliceerd op: 25-4-2012

Tijdens een bijeenkomst van dorpsoudsten in Khanabad informeerde de politietrainingsgroep hen over het werk van de Nederlanders in de Afghaanse provincie Kunduz.

De zogeheten shura in het gebied waar Nederland sinds kort actief is, werd bijgewoond door de commandant van de Police Training Group kolonel Nico van der Zee, de vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken Matthijs Wolters, de rechtsstaatadviseur Astrid de Vries en politietrainers van de marechaussee.

Ook op de universiteit van Kunduz legde Van der Zee het werk van de Police Training Group uit. AfghaanseAfbeelding verwijderd politieagenten zorgden hierbij voor de beveiliging en werden gementord door politietrainers van een Police Operational Mentor and Liaison Team (POMLT). Daarnaast voerden de Nederlandse POMLT’s afgelopen week diverse patrouilles uit, waarvan een bij duisternis.

Trainingen
De politietrainers trainden en begeleidden de Afghaanse agenten en agentes op het politiehoofdkwartier en diverse politieposten in de steden Kunduz en Khanabad. Ook op het kamp in Kunduz kregen agenten uit deze steden en van de highway police lessen. Explosievenruimers van het POMLT voerden oude explosieven ter vernietiging af naar hetzelfde kamp.

Vrijdag arriveerden de eerste militairen van de derde lichting van de politietrainingsmissie in Kunduz. De staf en het ondersteunend detachement nemen de komende dagen de werkzaamheden van de tweede Police Training Group over.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief