50 jaar dienstplicht

Gepubliceerd op: 26-4-2012

TV Gelderland besteedt in het kader van Gelegerd in Gelderland in juli en augustus een serie van zes uitzendingen aan diverse aspecten van de dienstplicht.

Veel Nederlandse mannen hebben in Gelderland op een van de vele kazernes hun diensttijd doorgebracht en op de Veluwe schuttersputjes gegraven en leren schieten.

Onderwerpen als orde en gezag, eten en drinken, verveling en vermaak, materieel en huisvesting worden in de uitzendingen nader belicht. Het programma wordt door de bekende presentatrice Marlies Claasen gepresenteerd.

Op de website van omproep Gelderland vindt u meer informatie alsmede de uitzenddata van de zes afleveringen.
 
Afbeelding verwijderdOp 1 juli begint in het Marechausseemuseum een expositie over 50 jaar dienstplicht bij de Koninklijke Marechaussee met foto's, kaarten, dagboeken en videobeelden. E.e.a. mede in het kader van festival 'Gelegerd in Gelderland'.

Eveneens in het kader van genoemd festival is er op 15 en 16 juli een openluchtconcert van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee (bij slecht weer in de Prinsenhof te Buren). Kaarten vanaf 1 juni op te halen in het Marechausseemuseum of te bestellen via het museum. In dit weekend zal ook de Bandritzer van Gelderland bij het museum aanwezig zijn en voor het publiek toegankelijk zijn.

 

Bron : gelegerdingelderland.nl / marechausseemuseum

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief