Netwerk van oplichters en fraudeurs onderschept

Gepubliceerd op: 15-5-2012

De Koninklijke Marechaussee (brigade Scheldestromen) heeft in een onderzoek naar oplichting en fraude vijf verdachten aangehouden.
 
Rechercheurs van de KMar startten een onderzoek nadat bij hun aangifte was gedaan dat er met valse kopieën van identiteitsdocumenten, loonstroken en bankafschriften kredieten waren aangevraagd bij kredietverleners. Hierop werd een team van rechercheurs geformeerd, dat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Middelburg onderzoek ging doen naar de vermeende oplichting en fraude.
 
In het onderzoek dat volgde werden vorige week in Almere een 37-jarige Nigeriaan en in Eindhoven een
39-jarige Nederlandse aangehouden.  Gisteren werd in Amsterdam een 28-jarige Nederlandse aangehouden. Vandaag werden op locaties in Middelburg en Amsterdam nog twee personen aangehouden, in Middelburg Afbeelding verwijderdeen 27-jarige Nigeriaanse en in Amsterdam een 43-jarige Nederlander.  Tijdens zoekingen in de woningen van de verdachten werden in Middelburg en Eindhoven illegale vreemdelingen aangetroffen.
 
Op diverse locaties trof de KMar onder meer tientallen vervalste identiteitsbewijzen, loonstroken, creditcards en gegevensdragers aan. Ook werden betaalcheques met een waarde van circa 200.000 euro gevonden.
 
De KMar zette tijdens de acties tientallen medewerkers in, waaronder digitale rechercheurs, medewerkers van het expertisecentrum identiteitsfraude en documenten, financieel rechercheurs en verleende de lokale Politie assistentie bij de zoekingen. Drie van de verdachten zitten vast voor verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
 
De Marechaussee vermoedt dat de aangehouden verdachten mogelijk tientallen slachtoffers hebben gemaakt. Op dit moment onderzoekt het team (brigade Scheldestromen, Hoogerheide) meerdere aangiftes, van onder meer kredietverleners en telecomaanbieders. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie in Middelburg.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief