Verboden messen en pepperspray bij fouilleeractie Rotterdam the Hague Airport

Gepubliceerd op: 16-5-2012

Medewerkers van de brigade Zuid-Holland van de KMar hebben vandaag een preventieve fouilleeractie uitgevoerd op de luchthaven Rotterdam the Hague Airport.
 
Afbeelding verwijderdTijdens de controle, die erop gericht is wapens te weren van het vliegveld werden bij 200 gecontroleerde personen onder meer twee stiletto's, pepperspray, een valmes, dolk, vouwmes en diverse gebruikershoeveelheden softdrugs aangetroffen.
 
Ook deelden marechaussees bekeuringen uit voor verkeersovertredingen en troffen ze in een auto een partij imitatiekleding aan.
 
De bezitters van de messen konden na betaling van een schikking van 200 euro en na het inleveren van hun steekwapens hun weg vervolgen. Een man die een bus pepperspray in zijn auto had, moest aan een schikkingsvoorstel van het OM van 750 euro voldoen.

De Koninklijke Marechaussee verricht op luchthaventerreinen in Nederland de politietaken. Ook is de KMar verantwoordelijk voor de grensbewaking en voert ze rechercheonderzoeken uit, voortkomend uit de diverse taken.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief