Twee verdachten aangehouden voor mensenhandel

Gepubliceerd op: 23-5-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar mensenhandel. Het gaat om een 37-jarige man uit Schiedam en een 37-jarige vrouw uit Rotterdam.

Afbeelding verwijderdDe man heeft vermoedelijk in Hongarije diverse jonge vrouwen geronseld voor de prostitutie. Eenmaal in Nederland werden de prostituees zwaar onder druk gezet en moesten ze minimaal de helft van hun inkomen afstaan, zo is de verdenking.
 
De verdachte regelde werk voor de Hongaarse vrouwen in prostitutiegebieden in Den Haag. Hij controleerde ook regelmatig of de vrouwen aan het werk waren. De prostituees werden met dreigementen onder druk gezet. De vrouwelijke verdachte beheerde de financiën. Ook heeft zij vermoedelijk advertenties op internet geplaatst waarin de diensten van een Hongaarse prostituee worden aangeprezen en regelde ze klanten voor die vrouw.
 
De Koninklijke Marechaussee en medewerkers van de Belastingdienst hebben dinsdag de woningen van beide verdachten doorzocht. Daarbij zijn enkele tienduizenden euro’s contant geld, verdovende middelen, computers, laptops en administratie in beslag genomen. Ook zijn woningen van de prostituees bezocht. Bij de actie werden ruim vijftig rechercheurs van de Marechaussee ingezet.
 
De actie, uitgevoerd door de Recherche van de KMar van het District Zuid vond plaats onder leiding van het Landelijk Parket.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief