Werkbezoek Prins van Oranje Koninklijke Marechaussee aan brigade Den Haag beveiliging

Gepubliceerd op: 6-6-2012

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft woensdag 6 juni een werkbezoek gebracht aan de brigade Den Haag beveiliging van de Koninklijke Marechaussee.

Deze brigade is onder andere verantwoordelijk voor het beveiligen van de Koninklijke Paleizen en de Eikenhorst op landgoed de Horsten, het woonhuis van de Prins van Oranje en zijn gezin.

berigade beveiliging - personeel

De Prins van Oranje sprak tijdens het bezoek onder meer met leden van het Brigade Management Team over het omgaan met risico's en dreiging binnen het werkgebied. Tevens volgde de Prins een presentatie over de ontwikkelagenda en de toekomstvisie van de brigade.

Ook het bijwonen van een operationele briefing stond deze ochtend op het progamma waarna de Prins een bezoek bracht aan het Brigade Informatie Knooppunt waar hij een nadere toelichting kreeg op dreigingsmanagement.

Afsluitend kreeg de Prins een demonstratie. Hierbij werd een fictieve aanhouding verricht door het spottersteam Bikers en Dynamische patrouille, onder andere bestaande uit fietsteams. De opzet van deze demonstratie was het inzichtelijk maken van de nieuwe, dynamische beveiligingsconcepten.

Het bezoek eindigde met een informele ontmoeting met het personeel van de brigade op de Eikenhorst.

Bron : koninklijkhuis.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief