KMar bij EK voetbal 2012

Gepubliceerd op: 12-6-2012

Als de duizenden Oranjesupporters naar Polen en Oekraïne afreizen voor het EK voetbal 2012 kunnen ze bij aankomst op het vliegveld gewoon in het Nederlands worden aangesproken. De Koninklijke Marechaussee is er ook dit jaar bij.

Afbeelding verwijderdOp verzoek van Frontex, de gezamenlijke Europese grensbewaking autoriteit, is de hulp van zes collega's van de Marechaussee ingeroepen voor tijdens het EK voetbal. De KMar gaat de lokale grensautoriteiten en de Nederlandse supporters ondersteunen tijdens het voetbalevenement dat van 8 juni tot en met 1 juli plaats vindt. Vier medewerkers gaan in de groepsfase per tweetal aan de slag op de vliegvelden van Kiev en Kharkiv en twee medewerkers aan de grens van Polen en Oekraïne. Mocht Nederland de eerste fase van het EK overleven, dan reizen de collega's Oranje achterna.

De Oranjesupporters zien de KMar-collega's in Polen en Oekraïne grotendeels dezelfde werkzaamheden uitvoeren als in Nederland. Ze controleren reisdocumenten en zijn het aanspreekpunt voor de Nederlanders. Als mensen de weg willen weten of problemen hebben met de taal, staat de KMar voor ze klaar.

Bij verlies van reisdocumenten verwijst de KMar de voetballiefhebbers door naar de Mobiele Consulaire Teams van de Nederlandse Ambassade. Deze teams helpen supporters bij verlies of diefstal van paspoorten, bankpassen en creditcards. De Nederlanders hoeven dan niet eerst naar de ambassade te reizen voor vervangende documenten. De aanwezigheid van de KMar op de vliegvelden zorgt ook voor een snelle communicatie met Nederland bij eventuele problemen.

Bron : KMar magazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief