Rotterdammer aangehouden wegens valse aangifte

Gepubliceerd op: 26-6-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft op zondag 24 juni een 28 jarige man uit Rotterdam aangehouden die er van wordt verdacht valse aangifte te hebben gedaan om een nooddocument te krijgen.
 
De verdachte meldde zich op zondagochtend vroeg bij de Marechaussee op de luchthaven Rotterdam The Hague Airport waar hij aangaf een noodpaspoort te willen hebben omdat zijn eigen paspoort in de woning van zijn vriendin lag en zij niet thuis was en hij op reis moest.

Rotterdam The Hague AirportToen de man werd uitgelegd dat dit geen reden was om een noodpaspoort af te geven ging hij weg, om enkele minuten later terug te komen met de mededeling dat zijn moeder in de woning van zijn vriendin had gezocht en dat zijn paspoort daar niet lag. Hij wenste aangifte van vermissing te doen.

Hem werd medegedeeld dat zijn verhaal niet geloofwaardig overkwam en dat zijn aangifte niet opgenomen zou worden omdat het vermoeden bestond dat hij valse aangifte wilde doen. Ruim een uur later verscheen de man wederom bij de Marechaussee met een aangifte die door de politie was opgenomen.

Bij telefonisch contact met de politie, bleek het verhaal dat de verdachte bij de politie verteld had niet overeen te komen met zijn verklaringen eerder bij de Marechaussee.
 
Hierop is de verdachte aangehouden voor het doen van een valse aangifte. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief