Man aangehouden voor overtreden Wet wapens en munitie

Gepubliceerd op: 16-7-2012

De Koninklijke Marechaussee heeft zondag 15 juli 2012 in Maastricht een 33-jarige man uit Riemst (België) aangehouden. De man bleek in het bezit van een busje pepperspray.

Afbeelding verwijderdDe marechaussee wilde de bestuurder van een personenauto aanspreken op het niet dragen van de autogordel. Bij het zien van het stopteken van de marechaussee verhoogde de bestuurder zijn snelheid. Na een korte achtervolging stopte de bestuurder op het Volksbondplein in Maastricht.

Tijdens het aanspreken van de man zag een wachtmeester van de marechaussee dat de bestuurders in het portiersvak een busje pepperspray had liggen. Hierop is de bestuurder aangehouden voor het overtreden van de Wet wapens en Munitie en voor het niet voldoen aan de vordering tot stoppen.

Na overleg met de Officier van Justitie is de man een transactie aangeboden van € 220,- voor het overtreden van de Wet wapens en munitie. De pepperspray is in beslag genomen. Daarnaast heeft de man een bekeuring ontvangen voor het niet voldoen aan de gegeven vordering en het niet dragen van de autogordel.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief